Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.
Podsmaż je na maśle przez około 5 minut.
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Do rosołu dodaj warzywa i gotuj przez 30 minut.
Zupę zmiksuj i dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.
Podawaj w bulionówkach, posypane prażonymi siekanymi orzechami włoskimi.