Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Pietruszki umyć, obrać, pokroić w plasterki.
Fasolkę umyć i obrać.
Brokuła dokładnie umyć, podzielić na różyczki.
Z kolei cukinię umyć i pokroić w na mniejsze kawałki lub plastry.
Na dnie większego garnka rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i czosnek.
Następnie dodać pietruszkę i kurkumę. Całość delikatnie podsmażyć.
Do garnka wrzucić fasolę. Warzywa zalać bulionem i gotować przez ok. 10 minut – aż fasola nieco zmięknie, ale wciąż zachowa swoją chrupkość.
Cześć fasoli wyłowić z garnka i odłożyć do dekoracji – jako dodatek do zupy.
Do gotujących się warzyw dorzucić cukinię oraz różyczki brokuła.
Całość gotować na wolnym ogniu – do miękkości warzyw.
W międzyczasie pieczywo pokroić na grzanki. Na patelni rozgrzać masło, zrumienić grzanki.
Kiedy warzywa w zupie zmiękną całość zmiksować na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta – dolać wody.
Zupę doprawić kuminem, solą i pieprzem.
Podawać z grzankami i fasolką szparagową.