Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulkę. Smażymy ją na lekko złoty kolor i zalewamy bulionem. Od razu dodajemy groszek i gotujemy pod przykryciem aż groszek będzie miękki (około 20-25 minut).
Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy umyte i osuszone listki mięty.
Gotową zupę miksujemy blenderem i zabielamy śmietanką.
Fetę kroimy w kostkę. Do miseczek z zupą nakładamy porcję fety i posypujemy obficie kiełkami.