Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nastawić wywar warzywny /może być z kostki bulionowej/
Ogórki wraz ze skórką zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do bulionu i gotować ok.6 minut.
Śmietanę wymieszać z mąką , serek rozpuścić w niewielkiej ilości gorącego wywaru. Połączyć z zupą i gotować jeszcze kilka minut.
Zupę można dodatkowo zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku przyprawą i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodać koperek i pietruszkę. Podawać na ciepło z grzankami lub groszkiem ptysiowym.