Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z kaszą jaglaną to zawsze świetny pomysł, dlatego sprawdź też inne nasze przepisy:
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanej na dnie garnka oliwie.
Marchewkę, batata, selera i pora dokładnie umyć i obrać. Wszystkie warzywa pokroić w cienkie plastry lub półksiężyce i dorzucić do zeszklonej cebuli oraz czosnku.
Dodać kurkumę, cynamon i gałązkę rozmarynu. Wymieszać i jeszcze przez chwilę podsmażyć.
Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Dodać do przesmażonych warzyw.
Całość zalać bulionem, gotować do miękkości wszystkich warzyw. W międzyczasie ugotować kaszę jaglaną
Kiedy warzywa zmiękną, zupę obficie doprawić solą i pieprzem. Dodać mascarpone i całość zmiksować na gładki krem z pomidorów.
Krem z pomidorów podawać z kaszą jaglaną.