Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę przeznaczoną na chipsy myję, obieram, strugam obieraczką, lekko skrapiam oliwą i piekę w piekarniku w 200 st. C do chrupkości ok. 10 minut.
Marchewki na kremową zupę obieram i kroję w plasterki.
Podduszam na maśle razem z posiekaną cebulą.
Dodaję wywar warzywny, gotuję ok. 10 minut.
Miksuję, dodaję sok z pomarańczy i śmietankę.
Doprawiam szczyptą soli, curry i białego pieprzu.
Zupę marchewkową podaję z chipsami marchewkowymi.