Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki umyć, obrać, pokroić w plasterki.
Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Imbir obrać, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić.
Na dnie garnka rozgrzać masło, dodać pokrojone marchewki, paprykę, imbir i kurkumę - wymieszać i krótko podsmażyć.
Podsmażone warzywa zalać wodą - tak, aby przykryła ona ich poziom. Gotować przez ok. 20 minut - aż warzywa zmiękną.
W osobnym naczyniu w 500 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Zupy jarzynowej Nasza Specjalność Winiary.
Kiedy warzywa zmiękną, dolać do nich rozmieszane opakowanie Zupy Winiary, dokładnie wymieszać i gotować do momentu zagotowania na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Zupę zmiksować na gładki krem, w trakcie miksowania dodać 80 ml śmietany kremówki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę z marchewki z imbirem podawać udekorowany kleksem śmietany.