Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i posiekaj na małe kawałki.
Pokrojone składniki włóż do woka, dodaj oliwę z oliwek i smaż pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut.
Kiedy marchewka zmięknie, przełóż całość do garnka i zalej 1 litrem gorącej wody.
Dodaj przyprawy - sól, pieprz, curry, imbir. Gotuj na małym ogniu kilka minut. Na koniec dodaj Maggi.
Całość zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Dodaj mleczko kokosowe i ponownie zmiksuj. Jeśli chcesz, aby zupa była mocno rozgrzewająca, możesz dodać jeszcze trochę imbiru oraz curry.
Przygotuj grzanki: kromki chleba wysmaruj lekko po obu stronach oliwą. Pokrój chleb w kostkę.
Piecz w piekarniku około 10 minut w temperaturze 180 stopni lub smaż na suchej teflonowej patelni, do zrumienienia.
Do kremu możesz dodać także prażone pestki dyni lub słonecznika. Zupę udekoruj świeżymi ziołami - najlepiej estragonem lub pietruszką.