Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Marchewki oraz kawałek selera ucieramy na tarce o grubych oczkach.
Rozgrzewamy patelnię i nalewamy 2 łyżki oleju. Nakładamy pokrojoną cebulę i kiedy będzie już lekko podsmażona dodajemy marchewkę i seler. Dodajemy jeszcze 1 łyżkę oleju i smażymy kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem.
Dosypujemy płatki owsiane oraz czosnek niedźwiedzi. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z natką świeżej pietruszki.