Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka umyć, pokroić na cienkie paski. Kawałki mięsa wymieszać z 3 łyżkami oliwy, doprawić curry, cynamonem, solą i pieprzem. Podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka, zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Papryki obrać, pokroić w cienkie paski, dodać do cebuli. Podlać bulionem. Dusić całość aż papryki zmiękną.
Do uduszonych warzyw dodać pomidory z puszki, ostrą paprykę oraz kilka kostek czekolady. Wymieszać całość – aż czekolada się rozpuści.
Tak przygotowaną bazę zmiksować na gładką masę.
Dolać bulion, dodać fasolę oraz kukurydzę.
Gotową zupę meksykańską serwować gorącą, z dodatkiem kurczaka. Posypać wiórkami gorzkiej czekolady.