Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolę mung namoczyć przez noc. Przełożyć do małego garnka i gotować do miękkości, przez ok.20-30 minut.
Do osobnego garnka wsypać czerwoną cebulę i również gotować, do momentu, kiedy stanie się miękka, lecz nie będzie się jeszcze rozpadać.
Cebule i czosnek obrać i posiekać.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dorzucić posiekane cebulę i czosnek oraz przyprawy: kurkumę, słodką paprykę, pieprz cayenne i garam masala. Warzywa dobrze wymieszać z przyprawami, zeszklić.
Do delikatnie podsmażonych warzyw, dodać mięso mielone, usmażyć.
Dodać kukurydzę i dwa rodzaje fasoli.
W 800 ml zimnej wody rozmieszać zawartość 2 opakowań Zupy Ogonowej Nasza Specjalność WINIARY. Dolać do zupy. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gotową zupę meksykańską z mięsem mielonym podawać z pestkami granatu i pokrojonymi daktylami.