Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać oraz drobno posiekać.
Papryki umyć, wydrążyć i pokroić w cienkie paseczki. Posiekać papryczkę chilli.
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, czosnek, paprykę oraz papryczkę chilli. Dodać przyprawy i smażyć przez ok. 5 minut.
Do podsmażonych warzyw dodać mieloną wołowinę.
Smażyć, mieszając, aż mięso przestanie być surowe.
Dodać pomidory z puszki, passatę, sok z połowy limonki oraz wcześniej przygotowany bulion. Całość zagotować.
Pod koniec gotowania dodać kukurydzę i fasolę.
Gotową zupę meksykańską serwować z kleksem kwaśnej śmietany, ćwiartką limonki (do skropienia) oraz chipsami tortilla.