Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso mielone wołowe i boczek połączyć z jajkiem, bułka tartą oraz przyprawami, dokładnie wymieszać, a następnie uformować małe klopsiki.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsiki z obu stron.
Przygotować wywar wołowy, dodając marchewkę, przecier pomidorowy oraz Jarzynkę WINIARY.
Cebulę i chili drobno posiekać, paprykę czerwoną pokroić w paseczki.
Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę, dodać chili i paprykę.
Do wywaru dodać fasole, czerwoną paprykę oraz cebulę i doprawić wędzoną papryką, na koniec dołożyć klopsiki i posypać natka kolendry.