Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule obrać, pokroić w półksiężyce.
Kolby kukurydzy umyć, obrać z liści, oddzielić ziarna.
Papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć pesteczki. Drobno posiekać.
Ziemniaki i marchewki obrać, pokroić w grubą kostkę.
Na dnie garnka rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę.
Dodać ziarna kukurydzy, chilli (ilość uzależniona jest od preferowanego poziomu ostrości i rozmiaru papryczki) i kurkumę – całość chwilkę podsmażyć.
Podsmażone warzywa zalać bulionem warzywnym.
Dodać ziemniaki i marchewkę i gotować na wolnym ogniu.
W międzyczasie pomidory oparzyć, obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki.
Kiedy ziemniaki zaczną mięknąć, dodać pomidory, fasolę i groszek.
Całość pogotować jeszcze przez ok. 5 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.