Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotowujemy 300 ml wody, zalewam wrzątkiem zawartość opakowania chłodnika, dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.
Chłodnik o temperaturze pokojowej łączymy z jogurtem, dodajemy garść listków mięty i miksujemy.
Dodajemy do zupy starte na tarce o dużych oczkach ogórki, łyżeczkę soku z limonki, mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Zupę miętową podajemy posypaną świeżo startą skórką limonki i ozdobioną listkami świeżej mięty. Można do niej także dodać dwie, może trzy kostki lodu, ale więcej nie, bo będzie zbyt zimna.