Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Morele pokroić w paseczki.
Migdały włożyć do miski, zalać gorącą wodą, zostawić aż namokną przez ok. 10-15 minut. Odcedzić, obrać póki ciepłe.
Obrane migdały zblendować na gładką masę. Przełożyć do garnka. Całość zalać mlekiem, dodać masło, zagotować.
Dodać cukier, miód, łyżeczkę cynamonu, sok z pomarańczy oraz bakalie: morele i żurawinę. Gotować na małym ogniu przez ok. 5 minut.
Ugotować ryż.
Zupę podawać z ryżem i płatkami migdałów. Płatki można uprażyć.