Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Płatki migdałowe miksujemy w rozdrabniaczu ( po zmiksowaniu powinny przypominać mąkę ).
Ryż gotujemy 15 minut ( lub według zaleceń producenta ).
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż ostrym nożem.
Do garnka wlewamy mleko i wyskrobujemy ziarenka wanilii, które dodajemy do mleka. Wsypujemy zmiksowane migdały szczyptę soli oraz cukier.
Mleko zagotowujemy i odstawiamy z gazu.
Ugotowany ryż przesypujemy na sitko , aby ociekł z wody.
Ryż dodajemy do garnka z zupą i zostawiamy na kilkanaście minut, aby wszystkie składniki przeszły swoim smakiem i aromatem ( w tym czasie ryż nieco napęcznieje ).
Pozostałe płatki migdałowe prażymy na patelni bez tłuszczu.
Porcję zupy migdałowej podajemy z pokruszoną bezą oraz uprażonymi płatkami migdałowymi.