Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron wstawiam do gotowania i gotuję wg przepisu na opakowaniu.
W tym czasie w drugim garnku podgrzewam śmietankę, do ciepłej śmietanki dodaję starty na tarce o drobnych oczkach żółty ser (zostawiam trochę sera do posypania zupy na talerzach) i podgrzewam na małej mocy płyty ciągle mieszając, aż ser się rozpuści (można pomóc sobie blenderem).
Wywar warzywny doprowadzam do wrzenia, dodaję do garnka ze śmietanką i serem, mieszam, dodaję do smaku oregano.
Żółtka mieszam w kubeczku z jedną łyżką zupy do uzyskania jednolitej konsystencji, dolewam do garnka z zupą, dokładnie mieszam.
Zupę doprawiam oregano, podaję z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią.