Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotowując grzanki do zupy możesz kierować się naszymi wpisami – w końcu o grzankach wiemy już wszystko!
Szpinak myjemy, krótko podduszamy na 2 łyżkach masła (aż listki „zwiędną”), pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Zagotowujemy 1 l wody, dodajemy bulion, mieszamy, chwilę gotujemy dla uwolnienia aromatu.
Dodajemy serek topiony, blendujemy.
Żółtka łączymy ze śmietaną, dolewamy do zupy, mieszając. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą morską.
Dodajemy do zupy podduszony szpinak, mieszamy.
Ciabatty kroimy w kromki, a następnie każdą kromkę na pół lub ćwiartki. Rumienimy na maśle.
Grzanki nakładamy na talerze, zalewamy je serową zupą neapolitańską. Dekorujemy świeżymi ziołami.