Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa obierz. Cebulę drobno posiekaj.
Marchewkę, pietruszkę i seler pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej olej i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodaj pietruszkę, marchewkę, seler i przyprawy – tymianek, kminek, słodką i ostrą paprykę oraz imbir.
Całość podsmaż przez ok. 2-3 minuty.
Zawartość opakowania Zupa ogonowa Winiary dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Zupę ogonową wlej do garnka z warzywami, dodaj przecier pomidorowy i dopraw solą oraz pieprzem.
Gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Zupę ogonową podawaj posypaną posiekaną pietruszką.