Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Warzywa obierz. Cebulę drobno posiekaj. Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki.
Zawartość opakowania Zupa ogonowa Winiary dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodaj pietruszkę, marchewkę i przyprawy – majeranek i czerwoną paprykę. Całość podsmaż przez ok. 2-3 minuty.
Na patelnię wlej passatę pomidorową i smaż jeszcze chwilę.
Zawartość patelni wlej do garnka z zupą. Zupę ogonową dopraw solą i pieprzem.
Zupę ogonową podawaj z ugotowanym makaronem, posypaną posiekana pietruszką.