Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Udka myjemy, zalewamy ok. 2 litrami wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i suszoną włoszczyznę, gotujemy 40 minut.
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Dodajemy do zupy razem z umytym porem.
Do garnka dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, dodajemy szczyptę soli, gotujemy 20 minut.
Ogórki ścieramy na tarce, dodajemy do zupy, kiedy ziemniaki są już miękkie. Chwilę gotujemy. Do garna z zupą dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Zupę podajemy z kawałkami mięsa z udek, zabielamy śmietaną, posypujemy zieleniną.