Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bulion zagotowujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Jeśli chcemy dodać do zupy włoszczyznę, marchewkę i kawałek selera ścieramy na tarce, por kroimy w ćwierćtalarki. Dodajemy do bulionu razem z zielem angielskim i listkami laurowymi.
Czosnek obieramy i bardzo drobno kroimy. Wrzucamy do gotującej się zupy.
Ogórki ucieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy kiedy ziemniaki będą już prawie miękkie.
Gotujemy jeszcze około 5 minut.
Odlewamy nieco zupy do osobnej miseczki i mieszamy ze śmietaną. Dopiero tak przygotowaną śmietankę dodajemy do reszty zupy ciągle mieszając.
Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek.