Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fenkuł pokrój na niezbyt cienkie plastry, skrop oliwą oraz miodem i dopraw solą i pieprzem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 15-20 min, aż fenkuł lekko się zarumieni.
Na osobnej blaszce wstaw do piekarnika orzechy włoskie i praż ok. 10 min.
W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość podgrzewaj powoli, aż do zagotowania. Dopraw zupę solą, pieprzem, kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem.
Podawaj z pieczonym fenkułem oraz pokruszonymi prażonymi orzechami. Buon appetito!