Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie wrzątkiem, odsącz – w ten sposób pozbędziesz się goryczki.
Przełóż kaszę do garnka, zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Uważaj, żeby nie rozgotować kaszy.
Bulion przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego mięso i gotuj 10 minut. (Możesz przygotować także z Zupą ogórkową Jak u Mamy WINIARY).
Ziemniaka pokrój w kostkę, a marchew w paseczki, dodaj do wywaru z mięsem, gotuj do miękkości warzyw.
Trzy ogórki pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jednego ogórka pokrój w plasterki. Dodaj do zupy, gotuj kolejne 10 minut.
Mięso wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę.
Zupę rozlej do bulionówek. Dodaj kaszę i mięso. Obsyp koperkiem.