Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę.
Bulion warzywny przelewamy do garnka, dodajemy do niego ziemniaki i gotujemy.
Ogórki małosolne ucieramy na tarce o dużych oczkach.
Kiedy ziemniaki będą na pół miękkie dodajemy do bulionu starte ogórki. Do przygotowania tej zupy wykorzystałam bulion warzywny, ale świetnie też sprawdzi się tutaj bulion drobiowy z wkładką mięsną.
Pod koniec gotowania zupę zabielamy śmietanką.
Koperek drobno szatkujemy i dodajemy do zupy.
Całość gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie.