Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki małosolne ścieramy na tarce o dużych oczkach (obieranie ogórków nie jest konieczne) i podduszamy je na maśle ok. 10 minut. Pod koniec duszenia dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 0,5 l wody, zagotowujemy i gotujemy 5 minut.
W wyższym naczyniu rozprowadzamy zawartość dwóch opakowań z zupą ogórkową w 0,7 l wody, dodajemy do gotujących się ziemniaków, zagotowujemy i gotujemy 10 minut często mieszając.
Pod koniec gotowania dodajemy do garnka podduszone na maśle ogórki małosolne.
Zupę zabielamy śmietaną. Podajemy posypaną świeżo posiekanym koperkiem