Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę, gotuję 15 minut w lekko osolonej wodzie.
W tym czasie ogórki myję, pozostawiam kilka nieobranych, resztę obieram (można obrać wszystkie, jednak dzięki skórce zupa będzie miała bardziej żywy kolor).
Wszystkie ogórki ścieram na tarce o grubych oczkach i podduszam chwilkę ma maśle razem z posiekaną cebulą.
Dodaję do bulionu ogórki, odcedzone ziemniaki, gotuję 10 minut.
Dodaję serek topiony, miksuję na gładką masę i doprawiam pieprzem.
Pieczywo kroję w kostkę, skrapiam olejem winogronowym (dobrze jest mieć buteleczkę z atomizerem), podsmażam na patelni.
Rozlewem zupę do miseczek, podaję z grzankami i świeżo posiekanymi ziołami.