Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z udka, pietruszki, selera i pora gotuję wywar z cebulą i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego.
Pieczarki kroję w plasterki i duszę na maśle aż do odparowania wody, około 20 minut. Pod koniec duszenia doprawiam solą.
Po odparowaniu przesmażam pieczarki razem z marchewką pokrojoną w cienkie talarki.
Dodaję pieczarki do wywaru – tym razem połowę przed dodaniem zblendowałam mikserem na krem, potem dodaję ugotowany makaron, mrożony groszek i całość gotuję 5 krótkich minut.
Doprawiam śmietanką i sokiem z cytryny.