Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy na oleju z posiekaną cebulką z dodatkiem suszonego tymianku i szczypty kurkumy.
W garnku zagotowujemy rosół, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy 15 minut, pod koniec dodając startą na tarce marchewkę.
Do zupy dodajemy makaron i podsmażone pieczarki, zagotowujemy, doprawiamy solą, gotujemy 5 minut (lub dłużej, jeśli czas gotowania makaronu jest dłuższy).
Śmietanę łączymy z chochlą zupy, dolewamy do garnka energicznie mieszając.
Zupę pieczarkową z makaronem i ziemniakami pachnącymi tymiankiem na talerzach dekorujemy świeżo posiekaną zieleniną.
Piotr