Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki. Cebulę drobno siekam. Paprykę myję, usuwam gniazdo nasienne, kroję w cienkie paski.
W rondlu roztapiam masło, dodaję pieczarki, paprykę i szalotkę, duszę pod przykryciem 5-10 minut.
Po tym czasie posypuję pieczarki mąką, mieszam, żeby nie było grudek, zagotowuję.
Dodaję gorący wywar, suszone zioła, gotuję 15 minut.
Zestawiam rondel z płyty, dodaję śmietankę i miksuję zupę blenderem na gładką masę.
Zupę podaję z różnymi ulubionymi dodatkami lub przelewam do kubków termicznych i wręczam domownikom na drogę do pracy i szkoły 🙂