Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem to pomysł na pyszny posiłek, który śmiało może posłużyć za sycący, jednodaniowy obiad. Do gotującej się Zupy pieczarkowej WINIARY dodaj niewielkie pulpeciki zrobione z drobiowego mięsa mielonego. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną, grzankami lub kromką chrupiącego chleba. Całość posyp świeżo siekanym koperkiem.
Zupę pieczarkową WINIARY wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Mięso mielone wymieszaj z utartym ząbkiem czosnku, posiekanym koperkiem i bułką tartą oraz dopraw solą i pieprzem. Odstaw masę na 15 minut. Następnie zwilżonymi wodą dłońmi formuj niewielkie pulpeciki – nie większe niż orzech włoski.
Pulpeciki wrzucaj pojedynczo do gotującej się zupy. Całość gotuj przez 5-10 minut, aż pulpeciki będą w całości ugotowane. Pod koniec gotowania zabiel zupę kwaśną śmietaną.