Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połączenie nietypowe i dla niektórych pewno odrobinę niecodzienne. Zupa pieczarkowa ze śliwkami to kombinacja smaków. Słodycz suszonej bądź wędzonej śliwki w zupie pozytywnie Cię zaskoczy.
Dzięki dodatkowi Zupy Pieczarkowej Winiary, potrawę przygotujesz niezwykle szybko. Daj sobie czasem trochę pomóc w kuchni
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Pietruszki obrać, pokroić na cienkie plasterki.
Różyczki kalafiora podzielić na mniejsze.
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę z czosnkiem.
Dodać pietruszkę i różyczki kalafiora, chwilę podsmażyć.
Warzywa zlać 1,2 litra wody. Gotować aż zmiękną. Zmiksować na gładki krem.
W szklance zimnej wody dokładnie rozmieszać opakowania Zupy Pieczarkowej WINIARY. Dolać do zupy. Wymieszać.
Dodać gałkę muszkatołową, różowy pieprz i odrobinę soli – do smaku. Gotować jeszcze przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Zupę podawać z suszonymi śliwkami, listkami świeżej bazylii.