Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki i marchewkę kroję w kostkę (marchewkę można pokroić w słupki), wrzucam do wrzącego bulionu, dodaję gałązkę estragonu, gotuję 10 minut.
W tym czasie myję pieczarki, kroję w grubą kostkę (można pokroić w plasterki), wrzucam na rozgrzany olej, podsmażam. Dodaję pieczarki do bulionu, gotuję 10 minut.
Do szklanki ze śmietaną dodaję szczyptę soli, dodaję łyżkę mąki i rozprowadzam ją tak, żeby nie było grudek. Hartuję śmietanę odrobiną bulionu, dolewam do garnka, gotuję chwilę. Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem.
Zupę pieczarkową podaję udekorowaną listkami świeżego estragonu.