Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczenie wyciąga z czosnku i innych warzyw zupełnie nowe smaki i aromaty – dlatego często korzystamy z takiego przygotowania warzyw do zupy! Zobacz przepisy:
Ścinamy wierzch główki czosnku, skrapiamy czosnek oliwą, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez około pół godziny lub dłużej. Studzimy.
W garnku zagotowujemy wywar, dodajemy pomidory z puszki.
Z upieczonej i wystudzonej główki czosnku wyciskamy czosnek, dodajemy do zupy.
Połowę listków bazylii wrzucamy do garnka z zupą. Gotujemy chwilę.
Miksujemy zupę na krem z dodatkiem serka topionego, szczyptą soli i łyżeczką cukru.
Zupę podajemy z kulkami mozzarelli, dekorujemy resztą listków bazylii.