Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera obieramy.
Do wysokiego garnka wlewamy łyżkę oleju i rozgrzewamy go.
Dodajemy umyte i pokrojone warzywa. Smażymy je około 5 minut i obracamy.
Cebulę nadziewamy na widelec i opalamy nad palnikiem aż pojawią się czarne bąble.
Cebulę dodajemy do warzyw i zalewamy około 1,5 litra wody. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu minimum 1 godzinę.
Po około 30 minutach dodajemy pałki z kurczaka.
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy i zabielamy śmietanką.
Zupę przelewamy do miseczek. Podajemy z posiekaną natką pietruszki oraz z grissini z dodatkiem szynki wieprzowej Kumpiak.