Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę przepłukuję na sicie, zalewam 3/2 szklanki wrzącej wody, dodaję łyżeczkę soli i gotuję na małej mocy płyty 5 minut.
Po 5 minutach odstawiam garnek z kaszą z płyty i pozostawiam pod przykryciem do napęcznienia.
W tym czasie czosnek siekam na drobne kawałki, wrzucam na rozgrzaną oliwę na pół minuty.
Dodaję łyżeczkę czerwonego pesto i sos pomidorowy, mieszam, dodaję rozkruszone w moździerzu suszone papryczki japanelo i duszę chwilę.
Dodaję pół litra wody, zagotowuję, gotuję jeszcze chwilę, doprawiam do smaku solą morską i czarnym pieprzem.
Tak przygotowaną zupę podaję z kaszą bulgur. Jeśli zupę przygotowujemy dużo wcześniej, kaszę lepiej dodać do garnka z zupą. Można też ugotować kaszę od razu w zupie.