Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki, pietruszki, selera i pora umieścić w dużym garnku.
Warzywa zalać 0,7 litra wody.
Gotować bulion na małym ogniu.
Cebule i ząbki czosnku obrać, drobno posiekać.
Pomidory umyć, pokroić w kostkę.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekaną cebulę i czosnek.
Dodać pomidory i gałązkę pomidorów, wymieszać. Dusić na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Do podsmażonych pomidorów dodać cukier. Całość doprawić ziołami, solą i pieprzem.
Bulion przecedzić. Marchewki i pietruszki pokroić, dodać do pomidorów.
Podsmażone warzywa zalać bulionem. Zupę zmiksować na gładki krem.
Orzechy drobno pokroić, zrumienić na suchej patelni.
Zupę podawać z kawałkami sera mozzarella i orzechami.