Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je do momentu aż cebula będzie miękka.
Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i chwilę podsmażymy. Warzywa zalej bulionem.
Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat oraz przyprawy, następnie wszystko zagotuj.
Dopraw solą i pieprzem oraz startą skórką z pomarańczy.
Wszystkie składniki pesto umieść w malakserze i zmiksuj na gęstą pastę. Gdyby była zbyt gęsta, dodaj do mikstury więcej oliwy.
Wyłóż zupę na talerz i polej odrobiną pesto.