Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pora kroję w półtalarki, cebulę siekam, pozostałe warzywa (oprócz ziemniaków) ścieram na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzewam olej, przesmażam cebulę, por i starte na tarce warzywa. Wywar zagotowuję, przesmażone warzywa dodaję do wrzącego wywaru, gotuję 10 minut. W tym czasie nastawiam piekarnik na 180 stopni i obieram ziemniaki.
Dodaję do garnka ziemniaki, gałązkę lubczyku, doprawiam solą, gotuję 15 minut.
W tym czasie do nagrzanego piekarnika wstawiam białą kiełbaskę, zapiekam, aż się lekko zrumieni.
Gotową kiełbaskę wyciągam z piekarnika, kroję w plasterki i dodaję do miseczek z zupą, którą doprawiam jeszcze świeżo zmielonym pieprzem i posypuję posiekaną natką pietruszki.