Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pory umyć, pokroić w talarki.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kosteczkę.
Na dnie garnka rozgrzać masło. Dodać pora oraz cebulę i czosnek, zeszklić.
W międzyczasie marchewki i pietruszki obrać, pokroić w półksiężyce. Dodać do zeszklonych warzyw.
Całość zalać wodą – do przykrycia wszystkich składników, gotować na małym ogniu.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gotującej się zupy.
Całość gotować na niedużym ogniu – do miękkości wszystkich warzyw.
Zupę doprawić kurkumą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Karola