Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do osolonej zimnej wody, (ok. 2- 3 l) włożyć pierś i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu ok. 2 godziny.
Cebulę przekroić na pół i opalić do zwęglenia się np. na patelni bez tłuszczu.
Wrzucić ją do gotującego się wywaru razem z selerem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili i gotować 15 min.
Pod koniec gotowania wrzucić posiekaną kapustę, kiełki i łyżeczkę pieprzu ziarnistego.
Dodać pokrojoną marchewkę i doprawić solą oraz sproszkowanym chili.
Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Pierś z kurczaka wyjąć, pokroić w poprzek na małe paski i lekko obsmażyć.
Do miseczek nałożyć makaron, trochę pasków z kurczaka i zalać wywarem z warzywami.
Posiekać dymkę i por i wrzucić do miseczki.