Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Na maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pomidory, chwilę smażymy.
Wywar zagotowujemy, dodajemy do niego starty na tarce o grubych oczkach cheddar (łyżkę startego sera odkładamy do posypania zupy na talerzach) i serek topiony, lekko podgrzewamy, blendujemy na gładki krem.
Dodajemy do zupy podsmażone pomidory z cebulą, mieszamy. Doprawiamy zupę solą, pieprzem i oregano.
Podajemy z kawałkami wędzonego łososia, posypujemy świeżo posiekanym koperkiem i startym cheddarem