Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pora, szalotkę i pietruszki dokładnie umyć i obrać.
Pora pokroić w półksiężyce, szalotkę drobno posiekać, pietruszkę pokroić w cienkie plasterki.
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło, wrzucić na nie przygotowane warzywa, dodać szczyptę soli, krótko podsmażyć.
Warzywa podlać wodą - tak, aby przykryła ich poziom, gotować na wolnym ogniu.
Kiedy warzywa zmiękną, dodać sery, wymieszać - do roztopienia.
Zupę zmiksować na gładki krem. W ostatniej fazie miksowania dolać śmietankę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować, zieloną cebulkę posiekać.
Zupę podawać z ulubionym makaronem i zieloną cebulką.
Aaaa