Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso mielone połącz ze szczypiorkiem i jajkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe pulpeciki.
Obsmaż pulpeciki z każdej strony i przełóż do garnka.
Pieczarki i por oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle (5 minut), na tej samej patelni co pulpeciki. Gotowe przełóż do garnka i podlej 0,8 litra wody.
Zagotuj, mieszając od czasu do czasu, i dodaj serek pokrojony w kostkę. Rozprowadź mąkę w śmietance i dodaj do zupy, a następnie doprowadź do zagotowania.
Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, po czym zestaw z ognia. Dopraw do smaku.
Rozlej do bulionówek i dodaj pulpeciki.