Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj.
Na dnie garnka rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek.
Dodaj szpinak i duś przez kilka minut - aż zmniejszy objętość i zmięknie.
W międzyczasie, w oddzielnym naczyniu, w 800 ml zimnej wody rozmieszaj opakowanie Zupy jarzynowej Nasza Specjalość Winiary.
Dolej do uduszonych warzyw, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne kilka minut.
Zupę dopraw gałką, solą i pieprzem, zmiksuj na gładki krem, w trakcie miksowania dolewaj cienką stróżką śmietanę kremówkę.
Gotową zupę podawaj z kleksem śmietany i świeżo zmielonym pieprzem.