Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z warzyw przygotowuję około 1 litra wywaru ze szczyptą soli, wyjmuję warzywa. W tym czasie liście szpinaku dokładnie myję, drobno kroję i duszę chwilę z przepuszczonym przez praskę czosnkiem na łyżce masła. Dodaję topiony serek i mieszam, aż się rozpuści.
Podlewam bulionem do uzyskania lekko gęstej konsystencji.
Doprawiam gałką muszkatołową i pieprzem, podaję z jajkiem ugotowanym na twardo.