Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łososia lekko solę, skrapiam sokiem z cytryny, posypuję koperkiem, wstawiam do piekarnika na 180°C na 20 minut. W czasie, kiedy łosoś się piecze, przepłukuję szpinak wodą na sicie, lekko osuszam, duszę na patelni na maśle. Jak odparuje, dodaję przeciśnięty przez wyciskacz ząbek czosnku, jeszcze chwilę duszę, podlewam bulionem.
Gotuję chwilę, odstawiam z płyty, a gdy lekko przestygnie, dodaję jogurt, doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Zupę szpinakową podaję z gorącym pieczonym łososiem.