Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę, czosnek, imbir oraz papryczki chilli posiekać.
Mięso z kurczaka oraz pomidory umyć, obrać i pokroić w kawałki.
W dużym garnku (lub woku) rozgrzać olej kokosowy, zeszklić na nim cebulę wraz z czosnkiem, imbirem i papryczkami chilli. Dodać kurczaka i chwilę przesmażyć.
Podsmażone składniki zalać wodą.
Do gotującej się wody dorzucić łodygę trawy cytrynowej, liście limonki, cukier i pokrojone w paski grzyby Shiitake. Pogotować chwilę na małym ogniu.
Do gotującej się zupy tajskiej dodać pokrojone pomidory, mleko kokosowe, pastę Tom-Tum, sos rybny, sok z limonki. Gotować przez ok. 10 minut.
Tajską zupę Tom-Yum podawać z posiekaną kolendrą, jeśli lubimy jej wyrazisty smak.