Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Uwielbiasz egzotyczne smaki, lecz nie masz aktualnie możliwości wybrania się na inny kontynent lub właśnie zamknęła się Twoja ulubiona azjatycka restauracja? Nic straconego! Dania kuchni azjatyckiej można odtworzyć w domu, należy jedynie zaopatrzyć się w kilka mniej codziennych składników. Zakupy zrobisz w specjalnych sklepach lub… bez wychodzenia z domu - wygodnie, przez internet!
Grzyby shitake namoczyć przez noc.
Szalotkę obrać i drobno posiekać. Papryczkę chilli oraz imbir posiekać. Shitake pokroić w kostkę.
Cukinię i paprykę umyć, pokroić w kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać szalotkę, shitake, chilli oraz imbir. Podsmażyć. Następnie dorzucić cukinie, i paprykę oraz fasolę i kalafiora. Podlać sosem sojowym i delikatnie podsmażyć.
Tak przygotowane warzywa zalać bulionem i mlekiem kokosowym. Dodać odrobinę oleju sezamowego i gotować przez klika minut. Kiedy warzywa zmiękną dodać pokrojoną marchewkę z bulionu.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobiny soku z limonki.
Podawać z ugotowanym makaronem i posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.